KATALOG

Hempel thiner 0808 0,75 razređivač

Hempel thiner 0808 0,75 razređivač

Hempel thiner 0808 0,75  razređivač

HEMPELOVE BOJE proizvode se i isporucuju na način da razređivanje, u pravilu, nije potrebno pod uslovom da je boja ispravno zamesana/promesana. Međutim, ukoliko boju treba naneti u maloj debljini filma (npr. kod izolacijskih premaza) ili ukoliko je boja postala suviše gusta, npr. po hladnom vremenu, moze se dodati HEMPELOV RAZRJEĐIVAC naznačen u tehnickim podacima o proizvodu, kako bi se dobila gustoća prikladna za nanošenje. Pravilo je, međutim, da razređivanje treba svesti na najmanju moguću meru jer previše proizvoljno razređivanje šteti kvaliteti boje.

Međutim, ukoliko se nanošenje vrši na visokim temperaturama (zraka i/ili čelika) može se ukazati potreba za razređivanjem iznad gore spomenutih granica kako bi se izbjegao suvi sprej i slabo stvaranje filma.

Sastav HEMPELOVIH RAZRJEDIVACA je takav da se njihovim dodavanjem u boju postižu optimalna svojstva za nanosenje četkom, raspršivačem i sl. U nekim slucajevima umesto njih mogu se koristiti obični razređivači. No, kako mi nemamo kontrolu nad tim proizvodima, ne možemo preuzeti bilo kakvu odgovornost ni za rezultate dobivene njihovom upotrebom.

U svakom pojedinačnom slučaju treba proučiti tehnicke podatke i upustvo za primenu, gde one postoje. Što se tiče upotrebe RAZRJEĐIVAČA za čišćenje alata, vidi NAPOMENE na poleđini.

08080 25°C/77°
Ppremazi HEMPAQUICK
Razređivači opšte namene za proizvode HEMPATEX
Završni premazi i lak boje HEMPATHANE
HEMPELOVI ANTIFAULINZI GLOBIC i DYNAMIC, OCEANIC i OLYMPIC

Šifra artikla Naziv artikla MP cena Poruči
X
Poruči
";